André Hazes spreekt: Zo vertelde hij hun zoon over de breuk met Monique: ‘Hij was erg gekwetst en huilde veel’ – Tagviraal
Connect with us

Viraal

André Hazes spreekt: Zo vertelde hij hun zoon over de breuk met Monique: ‘Hij was erg gekwetst en huilde veel’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

André Hazes jr. en Monique Westenberg hielden maandenlang hun breuk geheim voor zoontje Dré: “We wilden eerst op vakantie”

Niet alles hoeft een kind meteen te weten — dat vinden ook André Hazes jr. en Monique Westenberg. De ouders van de inmiddels achtjarige André jr., ook wel liefkozend ‘kleine Dré’ genoemd, hebben hun relatiebreuk wekenlang stilgehouden voor hun zoon. Pas tijdens een gezamenlijke vakantie in de Verenigde Staten besloten ze open kaart te spelen.

Zondagavond sprak André openhartig aan tafel bij Humberto op RTL 4 over dit ingrijpende moment. Hij bevestigde dat de breuk al geruime tijd geleden plaatsvond, maar dat ze bewust gewacht hebben met het vertellen aan hun zoon. “Het speelde bij ons al maanden,” vertelde de zanger. “Maar we wilden het hem pas vertellen als we samen op vakantie waren, zodat hij kon zien dat papa en mama nog steeds goed met elkaar omgaan. We wilden hem laten voelen dat we als gezin nog steeds verbonden zijn, ook al zijn we uit elkaar.”

“Bij ons is het al afgesloten”

Hoewel het nieuws pas eind april naar buiten werd gebracht via een bericht op Moniques Instagram, was de beslissing om ieder hun eigen weg te gaan intern al lang genomen. De vakantie in Amerika bood het stel een rustiger moment om het aan kleine Dré uit te leggen. “Voor ons was het op dat moment al afgerond,” aldus André jr.

Geen andere vrouw deze keer

Voor André is het niet de eerste keer dat hij publiekelijk een relatiebreuk moet uitleggen. In het verleden was hij onderwerp van talloze mediarelaties, waaronder de veelbesproken periode waarin hij een relatie had met Sarah van Soelen. De zanger blikte zondagavond terug op die eerdere periode. “Toen was er een andere vrouw in het spel, en dat maakte het extra pijnlijk. Voor iedereen,” gaf hij toe.

Deze keer ligt het anders, benadrukt hij. “We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan. Er is geen conflict, geen drama, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het belangrijkste is dat we goed zijn met elkaar, zeker voor onze zoon. Dat is me alles waard.”

Officiële bevestiging via Instagram

Het nieuws over de breuk werd voor het grote publiek wereldkundig gemaakt via een bericht op het Instagram-account van Monique Westenberg. Daarin deelde zij een liefdevolle maar duidelijke boodschap. “Op dit moment zijn wij met elkaar aan het genieten van onze vakantie en is voor ons het gekozen moment om met jullie te delen dat wij al even op een andere plek in elkaars leven staan, met onze zoon voorop!”

De boodschap ademt rust en respect. Monique schreef verder: “Inmiddels zijn we door verschillende fases gegaan en heeft alles een plekje kunnen krijgen, met als uitkomst dat we nog steeds veel van elkaar houden en respect voor elkaar hebben. Loslaten is groeien en eerlijk zijn naar jezelf en elkaar.”

Een relatie met veel hoofdstukken

De relatie tussen André Hazes jr. en Monique Westenberg is er een van vele pieken en dalen geweest. De twee leerden elkaar kennen in 2014 en sindsdien hebben ze meerdere keren geprobeerd een duurzame relatie op te bouwen. In 2020 volgde een verloving, maar die werd in maart 2021 alweer verbroken. Ondanks die breuk vonden ze elkaar opnieuw, wat leidde tot een nieuwe poging.

Toch bleek ook deze hernieuwde liefde niet bestand tegen de druk van het leven in de spotlights, persoonlijke groei en veranderende prioriteiten.

Eerlijkheid richting hun zoon

De keuze om de breuk pas op vakantie te delen, kwam voort uit zorg voor hun zoon. “We wilden hem laten voelen dat, ook al zijn we niet meer verliefd op elkaar, we nog wel samen ouders zijn. En dat doen we als een team,” aldus André. De boodschap die het stel wilde overbrengen was helder: liefde kent vele vormen, en ouderschap eindigt niet bij een relatiebreuk.

Ook uit Moniques bericht bleek hoe belangrijk hun zoon voor beiden is. Haar woorden “met onze zoon voorop” onderstrepen het gezamenlijke ouderschap als hoogste prioriteit.

Reageren met rust en liefde

De reactie van het publiek was overwegend begripvol. Veel fans van het stel spreken hun respect uit over de manier waarop ze met de situatie zijn omgegaan. Geen ruzie via de media, geen moddergooien, maar een volwassen en liefdevolle manier van communiceren.

Dat is zeldzaam in een medialandschap waarin breuken vaak gepaard gaan met geruchten, screenshots en sensatie. André en Monique kozen ervoor om de regie in eigen hand te houden.

Een nieuwe fase

Wat de toekomst brengt voor beiden is nog onduidelijk. Maar de toon die ze samen zetten na deze breuk biedt hoop: hoop dat relaties ook waardig kunnen eindigen, dat liefde niet per se voorbij is na een breuk, en dat co-ouderschap met wederzijds respect mogelijk is.

Monique lijkt voorlopig vooral te focussen op haar zoon en eigen leven. En ook André geeft aan dat er geen nieuwe liefde in zijn leven is — zijn focus ligt op het vaderschap, muziek en persoonlijke rust.

Tot slot

Wat als een pijnlijk moment begon, werd door André en Monique omgezet in een voorbeeld van harmonieus uit elkaar gaan. Geen geheimen meer, geen achterhouden, maar openheid en zorg voor hun kind.

Wat vind jij van de manier waarop André en Monique dit aangepakt hebben? Laat het weten in de reacties.

Viraal

Debby Pfaff dolgelukkig met nieuwe partner: ‘Dit voelt zó goed’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Debby Pfaff openhartig over single leven na scheiding: “Ik zoek geen oppervlakkige aandacht”

Het was een bewogen jaar voor Debby Pfaff, de oudste dochter van Jean-Marie en Carmen Pfaff. Na jarenlang lief en leed gedeeld te hebben met haar partner Nicolas, besloten ze vorig jaar een punt te zetten achter hun huwelijk. Sindsdien heeft Debby haar leven opnieuw ingericht — als moeder, als vrouw, en als publieke figuur die haar balans zoekt tussen privacy en het leven in de schijnwerpers.

In een interview met Het Laatste Nieuws blikt Debby terug op de afgelopen maanden. Ze praat open over de impact van de scheiding, het ouderschap in co-ouderschap en de geruchten die vaak ontstaan wanneer één van de ex-partners weer gelukkig lijkt in de liefde.

Co-ouderschap in harmonie

Debby en Nicolas kozen na hun scheiding bewust voor een regeling waarbij hun zonen Keano en Liam de ene week bij haar verblijven en de andere week bij hun vader. “Het was belangrijk voor ons om de jongens zoveel mogelijk stabiliteit te geven,” vertelt Debby. “Door die duidelijke structuur weten ze waar ze aan toe zijn, en dat is voor kinderen enorm belangrijk.”

Hoewel de scheiding een moeilijk proces was, benadrukt Debby dat zij en Nicolas het belang van hun kinderen altijd voorop hebben gesteld. “We zijn geen partners meer, maar wel samen ouders. Die verantwoordelijkheid delen we met respect voor elkaar,” aldus Debby.

Nieuwe liefde voor Nicolas

Ondertussen heeft Nicolas opnieuw de liefde gevonden. En zoals dat vaak gaat bij bekende personen, gonst het sindsdien ook van de speculaties over Debby. Zou ook zij alweer een nieuwe liefde in haar leven hebben?

Op die vraag wil Debby zelf voorlopig geen eenduidig antwoord geven. “Echt? Nee hoor,” zegt ze met een glimlach. “Ik ben omringd door fijne vrienden en soms zit daar ook een date bij, maar er is niemand in het bijzonder.”

Haar uitspraak klinkt nuchter, maar ook veelzeggend. Debby laat doorschemeren dat ze het prima naar haar zin heeft met hoe de dingen nu lopen. “Als ik wil, kan ik elke dag op stap met een man,” zegt ze. “Maar dat is niet wat ik zoek. Ik ben niet op zoek naar oppervlakkige aandacht.”

Tussen vriendschap en romantiek

Debby’s openheid over het daten zonder verwachtingen verraadt een vrouw die haar zelfstandigheid waardeert en geleerd heeft haar grenzen te bewaken. Ze wil zich niet laten meeslepen in de druk die vaak wordt opgelegd aan vrouwen om zich na een scheiding snel opnieuw te binden. “Ik geloof nog steeds in liefde,” bekent ze. “Maar ik heb geleerd dat een spontane klik, zonder druk, veel belangrijker is dan het najagen van een relatie omdat anderen dat verwachten.”

Die mogelijke toekomstige relatie hoeft van haar ook niet op sociale media of in de schijnwerpers te verschijnen. “Als het gebeurt, zal alles zich binnen een heel beperkte inner circle afspelen. Dat wil ik beschermen.”

Niet blind voor nieuwe kansen

Hoewel Debby haar hart momenteel niet aan iemand heeft verloren, staat ze niet negatief tegenover een nieuwe liefde. Integendeel. Ze is realistisch en hoopvol tegelijk. “Ik ben geen verbitterde vrouw geworden, zeker niet. Liefde blijft iets prachtigs. Maar ik weet nu ook dat je niet moet settelen voor minder dan wat je nodig hebt.”

Ze vertelt dat de scheiding haar ook sterker heeft gemaakt. “Het dwingt je om opnieuw naar jezelf te kijken. Wie ben ik los van een relatie? Wat wil ik? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?” Vragen die ze eerder wellicht minder scherp stelde, maar nu centraal staan in hoe ze haar leven opnieuw vormgeeft.

Balans tussen privé en publiek

Als lid van de Pfaff-familie, die jarenlang te zien was in de populaire realityreeks De Pfaffs, weet Debby hoe het is om een publiek figuur te zijn. Toch probeert ze sindsdien haar leven met meer discretie te leiden. Ze deelt af en toe iets op sociale media, maar laat lang niet alles zien. “Niet alles hoeft publiek te zijn,” zegt ze stellig. “Mijn leven is niet een constante show, en ik vind het belangrijk om daar een grens in te trekken.”

Daarmee bewijst Debby dat bekendheid en discretie wél hand in hand kunnen gaan. Ze kiest er bewust voor om bepaalde zaken – zoals een eventuele nieuwe liefde – niet meteen wereldkundig te maken.

Liefde, maar op haar voorwaarden

Wat Debby vooral wil overbrengen, is dat liefde iets moois is, maar geen doel op zich. Ze wil niet gevonden worden omwille van haar naam, haar bekendheid of haar verleden. Ze wil iemand ontmoeten met wie ze oprecht een klik voelt — iemand bij wie ze zichzelf kan zijn, zonder maskers of verwachtingen.

“Ik geloof in het ontmoeten van iemand op een onverwacht moment, iemand die je ziet voor wie je echt bent. Niet als de dochter van, niet als ex van, maar gewoon als Debby,” besluit ze.

Voorlopig focust ze op zichzelf

Tot die tijd richt Debby zich op de dingen die haar gelukkig maken: haar kinderen, haar vriendenkring, haar werk en zichzelf. Ze geniet van de vrijheid om haar eigen ritme te bepalen en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen over hoe ze haar dagen invult. “Die vrijheid is nieuw, en ergens ook spannend. Maar het voelt ook goed. Ik voel me opnieuw in controle over mijn leven.”

Een vrouw met een boodschap

Debby Pfaff is niet alleen de dochter van een bekende voetballegende of de moeder van twee jongens — ze is ook een vrouw die na een moeilijke periode opnieuw haar weg vindt. Ze kiest bewust voor rust, voor innerlijke groei en voor oprechte verbindingen.

En dat maakt haar verhaal herkenbaar voor velen: want na elke breuk komt er een nieuwe fase. En daarin is ruimte voor hoop, voor zelfliefde én – wie weet – ooit opnieuw voor romantiek. Maar dan op haar voorwaarden. In haar tempo. En vooral: op een manier die écht bij haar past.

Verder lezen

Viraal

Persoonlijk verhaal van bekeerling raakt kijkers: ‘De islam gaf mij richting’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Jørney Hendrikx heeft recentelijk haar bekering tot de islam bekendgemaakt en sprak hierover in een uitzending van ‘Spot On’.

Jørney is bij de meeste mensen bekend van haar deelname aan het MTV-programma “Ex On The Beach.”

In dit programma maakten acht mannen en acht vrouwen een reis waarbij ze de mogelijkheid kregen om romantische relaties aan te gaan.

Wat de deelnemers echter niet wisten, was dat hun ex-partners ook aanwezig zouden zijn.

Tijdens het programma had Jørney een relatie met iemand genaamd Odim, die aanvankelijk niet soepel verliep vanwege enkele ontrouwe momenten van Odim. Het stel heeft samen een dochter.

Vorig jaar kondigde Jørney aan dat zij en Odim hun dochter op een “speciale manier” wilden opvoeden, zonder verdere details te onthullen. Ze liet weten dat ze hun dochter islamitisch zouden opvoeden.

Inmiddels is Jørney opnieuw moeder geworden en deelt ze regelmatig updates via Instagram.

Onlangs was Jørney te gast bij het NPO3-programma ‘Spot On’ om te praten over haar bekering tot de islam.

Ze uitte haar dankbaarheid en zei: “Ik denk dat als ik de islam niet zou hebben, dat is wat mij het meeste kracht geeft.

Als ik dat niet zou hebben, dan zou ik echt, ik weet niet hoe mijn leven er dan uit zou zien.”

Ze benadrukte verder dat de islam haar heeft geholpen om te stoppen met drinken. “Misschien ging ik ook wel drinken door mijn eigen moeder,” zei ze, verwijzend naar de moeilijke ervaringen van haar moeder.

“In ons geloof is dat niet toegestaan, dus doe ik dat niet. Ik heb ook momenten dat ik denk: ik wou dat ik even helemaal nergens aan dacht.”

Verder lezen

Viraal

Is cash straks verleden tijd in de supermarkten? Dit zijn de plannen

Avatar foto

Gepubliceerd

op

De manier waarop we afrekenen in de supermarkt is flink veranderd. Waar je vroeger standaard je boodschappen betaalde met brief- en muntgeld, is digitaal inmiddels de norm geworden.

Alleen nog pin?

Supermarkten zetten stevig in op digitale betaalmethoden. Daarmee rijst de vraag: is contant geld straks verleden tijd aan de kassa? Het gebruik van cash is de afgelopen jaren fors afgenomen. Volgens De Nederlandsche Bank werd in 2024 ruim 80% van alle winkeltransacties digitaal afgerekend. Slechts één op de vijf betalingen gebeurt nog contant.

Contactloos betalen – via pas, telefoon of smartwatch – is vandaag de dag de standaard. Toch zijn er nog altijd mensen die vasthouden aan contant geld. Soms uit gewoonte, soms vanwege veiligheid, en soms omdat er simpelweg geen andere optie is.

Winkelen zonder kassa

Steeds meer supermarktketens zetten in op volledig digitale winkelervaringen. Zo test Albert Heijn al winkels zonder kassa’s, waar je alleen kunt betalen met een app of betaalpas. In Duitsland laat Lidl in sommige filialen helemaal geen contant geld meer toe. Ook in Nederland worden cashbetalingen steeds vaker ontmoedigd of uitgesloten.

De voordelen voor supermarkten zijn duidelijk: minder contant geld betekent minder kans op overvallen, snellere afhandeling aan de kassa en lagere kosten voor geldtransport en verwerking. Bovendien sluit het aan bij het veranderende betaalgedrag. Jongeren betalen vrijwel uitsluitend digitaal en ook oudere generaties schakelen steeds vaker over.

Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat slechts 10% van de Nederlanders onder de 30 jaar nog regelmatig cash gebruikt. De trend is dus duidelijk: de rol van contant geld wordt steeds kleiner.

Niet iedereen kan mee

Toch roept deze ontwikkeling zorgen op. Contant geld is nog steeds een wettig betaalmiddel, maar winkeliers zijn niet verplicht om het aan te nemen. Zolang ze duidelijk maken welke betaalmiddelen ze accepteren, mogen ze cash weigeren.

Dat zorgt voor frustratie, vooral bij kwetsbare groepen: ouderen die moeite hebben met digitale technologie, mensen zonder bankrekening of mensen die met contant geld beter grip houden op hun uitgaven. Voor hen is digitaal betalen niet vanzelfsprekend. En zonder contant geld dreigt uitsluiting van iets basaals als boodschappen doen.

De overheid is zich bewust van dit probleem. Samen met banken en winkeliers zijn er afspraken gemaakt om contant geld beschikbaar te houden. Denk aan het behoud van geldautomaten en ondersteuning bij cashbetalingen. Politieke partijen zoals SP en SGP willen zelfs wetgeving die supermarkten verplicht om contant geld te blijven accepteren.

Internationale voorbeelden

Nederland is niet uniek in deze ontwikkeling. In Zweden wordt nauwelijks nog contant betaald en in China loopt vrijwel alles via betaalapps. Tegelijkertijd leren landen als de Verenigde Staten ons een andere les: in steden als New York en San Francisco zijn winkels juist verplicht om cash aan te nemen, om sociale uitsluiting tegen te gaan.

Balans tussen gemak en toegankelijkheid

Digitaal betalen biedt veel voordelen: het is snel, efficiënt en veilig. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Privacy is een belangrijk punt van zorg – digitale betalingen zijn te traceren, terwijl contant geld anoniem blijft. En bij storingen in het systeem, zoals die bij een bank in 2023, kan er simpelweg niet worden afgerekend.

Contant geld mag dan op zijn retour zijn, verdwijnen zal het voorlopig niet. Zolang er mensen zijn die ervan afhankelijk zijn, blijft er druk om het beschikbaar te houden. Het is aan overheden, banken en winkels om daarin de juiste balans te vinden.

Wie vandaag de dag nog graag met muntjes of briefgeld betaalt, merkt dat dat in de supermarkt steeds moeilijker wordt. De voorkeur van de winkel is duidelijk: digitaal is de norm. Maar toegankelijkheid mag nooit ondergeschikt raken aan gemak. Innovatie is belangrijk, maar niet als het ten koste gaat van mensen die niet mee kunnen in de digitale stroom.

Verder lezen

Trending